menusearch
cesir.ir

پیام نوروزی رئیس انجمن آموزش و پرورش تطبیقی خطاب به نویسندگان و تطبیق گران عزیز

جستجو
۱۴۰۴/۲/۶ شنبه
(0)
(0)
پیام نوروزی رئیس انجمن آموزش و پرورش تطبیقی خطاب به نویسندگان و تطبیق گران عزیز
پیام نوروزی رئیس انجمن آموزش و پرورش تطبیقی  خطاب به نویسندگان و تطبیق گران عزیز

نوروز فرخنده باد

با سلام و درود خدمت تطبیق گران و پژوهشگران عزیز ،

فرارسیدن نوروز باستانی، این رسم دیرپای تمدن ایرانی، که مظهر شادی، صلح و همزیستی و رویش دوباره زندگی و نماد مهر و محبت متقابل انسان و طبیعت است، را خدمت شما و خانواده گرامی تان شادباش عرض نموده و از خداوند مهربان آرزوی سلامتی و شادکامی برای شما و همه ایرانیان دارم.

هم چنین فرصت را مغتنم دانسته و با نگاهی اجمالی به اقدامات انجمن در سالی که گذشت، اشاره ای به فعالیت های پیش بینی شده برای سال جدید و چالش های پیش رو می‌نمایم.

در سال گذشته انجمن موفق به ارائه مشاوره های پژوهشی به بعضی از نهادهای همکار شده است. هم چنین فصلنامه مطالعات ایرانی آموزش و پرورش تطبیقی به زبان انگلیسی به نحو مرتب و بدون وقفه موفق به انتشار ۲۴ مقاله گردید. مقالات فصلنامه طبق ارزیابی سایت آکادمیا تاکنون بیش از ۳۰۰۰ مرتبه در کشورهای مختلف دنیا توسط خوانندگان دانلود شده است. یکی دیگر از اقدامات انجمن برگزاری کارگاه دانش افزایی " مهارت های مشاوره ای معلم " برای پژوهشگران بود که توسط استاد مدعو از هندوستان به صورت مجازی طی دو جلسه برگزار شد. هم چنین هیات مدیره انجمن موفق گردید موافقت دانشگاه الزهرا را همراه با حمایت علمی ۸ دانشگاه کشور برای برگزاری چهارمین کنفرانس بین‌المللی آموزش و پرورش تطبیقی در سال ۱۴۰۴ کسب نماید. معرفی کتب مرتبط با مباحث تطبیقی در مطالعات آموزش و پرورش و انتشار خبرنامه و به روز رسانی سایت انجمن را می‌توان بخشی دیگر از فعالیت های انجام شده اعلام نمود. تدارک گزارش ارزیابی عملکرد و اخذ درجه ب از کمیسیون انجمن های علمی نیز قابل اشاره است. علاوه بر این انجمن موفق به صدور تقدیرنامه برای معلمان پژوهشگر و صدور گواهی های مرتبط شده است.

برای سال ۱۴۰۴ تعدادی از اهداف پیش بینی شده انجمن عبارتند از:

۱. برگزاری چهارمین کنفرانس بین‌المللی آموزش و پرورش تطبیقی در مورخه ۷ تا ۵ آذرماه ۱۴۰۴ در دانشگاه الزهرا

۲. تداوم نشر فصلنامه مطالعات ایرانی آموزش و پرورش تطبیقی و تلاش برای اخذ درجه اسکوپوس

۳. برگزاری کارگاه‌های علمی مرتبط با علم آموزش و پرورش تطبیقی

۴. برگزاری کارگاه‌ها و نشست های علمی و پژوهشی در پردیس های مختلف دانشگاه فرهنگیان برای اساتید و دانشجویان با توجه به تفاهم نامه همکاری فی‌مابین

۵. کمک و همکاری در فعال سازی شعبات استانی انجمن در سه شعبه لرستان، اصفهان و شمال کشور و تلاش برای تاسیس شعبات جدید در سایر استان ها

۶. بهره گیری بیشتر از توانمندی های علمی و پژوهشی اعضای محترم انجمن در سراسر کشور و برگزاری کارگاه‌ها و نشست های تخصصی

۷. ساماندهی و فعال سازی فرایند جذب اعضای جدید

۸. همکاری با دانشگاه الزهرا برای تاسیس دوره های کارشناسی ارشد و دکتری در رشته آموزش و پرورش تطبیقی

انجمن با چالش هایی نیز روبرو است. نخستین چالش تاثیر منفی اوضاع اقتصادی کشور و فقدان پشتوانه مالی برای انجام فعالیت‌های علمی است به نحوی که در طی سه سال اخیر نه وزارت عتف و نه سایر وزارتخانه ها، دانشگاه ها و موسسات پژوهشی قادر به کمک مالی مناسب به انجمن نبوده اند. دومین چالش نشان می‌دهد علیرغم اینکه انجمن دارای بیش از ۴۵۰ عضو در سراسر کشور است میزان هزینه عضویت در طی سه سال اخیر ثابت مانده و متاسفانه اکثر اعضا هزینه عضویت خویش را که به صورت سالانه باید پرداخت شود، نپرداخته اند. این همه در حالی است که انجمن آموزش و پرورش تطبیقی- برعکس بسیاری از انجمن های دیگر - به علت فقدان گروه و رشته در دانشگاه‌ها، نمی‌تواند به رایگان از توانمندی های علمی و پژوهشی دانشجویان استفاده نماید. چالش سوم تورم خرد کننده است که باعث افزایش هزینه ها شده به نحوی که برای مثال هر سال هزینه سایت فصلنامه مطالعات ایرانی آموزش و پرورش تطبیقی توسط شرکت مربوطه حداقل ۴۰ درصد افزایش یافته است. در این بین، متاسفانه بعضا حتی در بین اعضای محترم هیات علمی دانشگاه ها - که قاعدتا با ماهیت کار انجمن ها باید آشنا باشند - این توقع وجود دارد که مایل به دریافت کمک مالی از انجمن برای همکاری خود یا عدم پرداخت هزینه های مرسوم همچون حق عضویت یا هزینه داوری و پذیرش مقاله خویش می‌باشند. چالش بعدی بوروکراسی مرتبط با اموری همچون ثبت شرکت ها و هزینه های برگزاری جلسات مجامع عمومی و عادی و فرم های ارزیابی عملکرد انجمن است که علاوه بر صرف وقت و انرژی بسیار متضمن پرداخت هزینه های مالی نیز است. در این وضعیت باید اذعان نمود که چشم انداز پیش رو برای بسیاری از انجمن ها - بویژه های انجمن های علوم انسانی - چندان امید بخش نیست.
علیرغم همه این چالش ها و محدودیت ها، خوشبختانه با همکاری و همدلی شما عزیزان، انجمن آموزش و پرورش تطبیقی ایران تاکنون توانسته است به عنوان یکی از فعال ترین انجمن های علوم تربیتی منشا خدماتی به ملت ایران، نظام آموزشی و علم آموزش و پرورش تطبیقی باشد. انجمن در سال گذشته موفق گردید به عضویت شورای جهانی انجمن های آموزش و پرورش تطبیقی( WCCES) در آید و در نخستین گام، با تدارک یک فصل از کتاب در دست انتشار این شورا، وضعیت گذشته و فعلی علم آموزش و پرورش تطبیقی را در ایران برای جهانیان شرح و توضیح دهد.

من اطمینان قلبی دارم انجمن خواهد توانست با همکاری و پشتیبانی های شما عزیزان کماکان این راه پرفراز و نشیب را طی نموده و منشا خدمات ارزشمند علمی و پژوهشی برای ایران عزیز باشد.

دوباره و در پایان سلامتی، موفقیت و شادی پایدار برای شما در سال نو آرزومندم و خواهشمندم نظرات ارزشمند خویش را از طریق ایمیل (Irancomparative@gmail.com ) ارسال فرمایید.

به امید دیدار شما در چهارمین کنفرانس بین‌المللی آموزش و پرورش تطبیقی- ۷- ۵ آذرماه، دانشگاه الزهرا

روزگار خوش و عزت زیاد

اکبر رهنما

استاد دانشگاه شاهد و رئیس انجمن آموزش و پرورش تطبیقی

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر